niedziela, 5 maja 2013

POMYSŁ NA OBIAD: ŁOSOŚ Z PIEKARNIKA, KASZA JAGLANA I SAŁATKA SZPARAGOWO-SZPINAKOWA

Łososia doprawiamy wedle uznania i wkładamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na 20 min w 180 st.


Kaszę jaglaną gotujemy wg. przepisu na opakowaniu (tu wersja na słono więc dosalamy).

Fasolkę szparagową płuczemy. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła klarowanego. Dodajemy fasolkę i solimy. Podsmażamy ok 5 min. Na koniec dodajemy trochę panierki owsianej (może być zwykła bułka tarta) i smażymy jeszcze minutę. Fasolkę przekładamy do miseczki i łączymy z 4 garściami młodego szpinaku. Do całej sałatki dodajemy 2 łyżki oleju lnianego i posypujemy sezamem.Mieszamy.

Smacznego !

M.

3 komentarze: