poniedziałek, 3 października 2016

FIT SNICKERSY

Batony proteinowe "SNIKERSY"


Dziś na blogu nowa wersja proteinowych batonów daktylowych. Idealna przekąska po treningu :)

Jak to zrobić?

Korzystamy z podstawowego przepisu LINK


Na końcu do masy dodajemy jedynie orzechy ziemne bez tłuszczu i bez soli - możemy je posiekać jeśli nie chcemy dużych kawałków w batonach.

Z masy formujemy  kształt batonów, najlepiej wcześniej zwilżyć ręce wodą, żeby masa nie kleiła się do rąk. Batony obtaczamy w płatkach owsianych.

Wkładamy batony do zamrażarki, jeśli będą przechowywane w lodówce będą zbyt miękkie dlatego radzę przetrzymywać je w zamrażarce i podjadać prosto stamtąd :)





Smacznego !! Naszym zdaniem smakuje sto razy lepiej niż sklepowy snickers :)

7 komentarzy:

  1. ale cuda!!:) muszę koniecznie przetestowac;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny przepis, energetyczna bomba nie zawsze musi znaczyć to samo, co puste kalorie :) brawo!

    OdpowiedzUsuń
  3. Smacznie wyglądają :) muszę spróbować sama zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm apetycznie wyglądają.Muszę wypróbować ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  5. Genialny pomysł, muszą być pyszne, i jaka dawka energii ;)

    OdpowiedzUsuń