poniedziałek, 31 lipca 2017

OMLETA JAGLANY Z BAKALIAMI I OWOCAM




Zakochałam się w tym przepisie. Długo moim numerem jeden na śniadanie była kasza jaglana, z owocami, orzechami i olejem kokosowym, teraz pierwsze o czym myślę po przebudzeniu to:  O RANY ZJEM DZISIAJ TEGO PYSZNEGO OMLETA.


omlet jaglany

omlet jaglany

 
Opcji kombinacji z dodatkami jest mnóstwo. Ja latem nigdy nie mogę się zdecydować czy jeść suszone owoce (które uwielbiam szczególnie do śniadań na słodko) czy świeże, na które akurat jest sezon więc są pyszne. Tu totalnie nie mogłam się zdecydować więc powstał mix.

Może zdjęcia nie są najlepsze bo wpadłam na pomysł ich zrobienia w połowie jedzenia, do tego omlet był rozwalony (ma ktoś jakiś dobry patent na przewracanie omletów?), ale uwierzcie mi smak bije na głowe słaby wygląd .

Podaję przepis z polewą białkową, borówkami i bakaliami, czyli w takiej odsłonie w jakiej zjadłam go po raz pierwszy.


omlet jaglany

Na OMLET JAGLANY potrzebujemy:

-2 duże jajka
-30g namoczonych wcześniej płatków jaglanych
-10 g białka (u mnie Olimp whey protein complex – wanilia)
-5 g kakao (łyżeczka) - można dać mniej jeśli nie chcemy by omlet miał czekoladowy posmak
-5g nasion chia (łyżeczka)
- szczypta cynamonu
-olej kokosowy do smażenia 5g

Polewa waniliowa:

-30 g jogurtu naturalnego mieszamy z 20 g odżywki białkowej (smak wanilia)

Na górę:

-15 g borówek amerykańskich
- 2 daktyle
-2 suszone śliwki
-8 g rodzynek

omlet jaglany


Jak to zrobić:

Wszystkie składniki na omleta blenduję. Masę smażę na oleju kokosowym. Posypuje bakaliami i owocami, polewam sosem.

Makrosy (z sosem i dodatkami): KCAL : 536   B: 39  W:40 T:23

omlet jaglany


PYYYYCHA!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz